HTML

Intézet

Részletek: www.keki.co

kultúrdiplomata

Milton C. Cummings szerint a kultúrdiplomácia nem más, mint eszmék, információk, intézményrendszerek, hagyományok, hitrendszerek és más kultúrkörök értékeinek kölcsönös cseréje azzal a céllal, hogy megvalósulhasson egymás mind teljesebb megértése. Mindez nem lehetséges az értékcserében részt vevők kulturális önazonosságának megtartása nélkül, ám a folyamatok egy aktív szereplője sem hagyhat fel a szüntelen kapcsolatépítéssel és a társadalmi, ideológiai, illetve egyéb, közösségek közötti megbékélés fáradhatatlan munkálásával. A blogon megjelenő ötletek motorja az ökumenikus gondolkodásmód.

Friss topikok

  • bizony mondom: Hát ez az, aminek a kezdését már alig várom. Gratulálok! segítek mindenben, amiben csak tudok! csi... (2012.07.16. 19:21) Nyilvános vita

Nyilvános vita

2012.04.02. 09:48 Illyés Szabolcs

Nyitom a blogot!

 

Első, amit érdemes megvitatni: mi az, hogy ökumenikus?
Ez a "megvalósítható ökumenika".
 

Amit javaslok:


A keresztény értelmezési mezőn belül létező, valódi törésvonalaktól határolt kultúrák-szubkultúrák tagjainak aktív, hatáskeltő értékcsere-folyamata(i) (exchange), ami(k) változást eredményez(nek) minden érintett közösségben. Az eredményes megvalósulás gyümölcse: a békefolyamat (közösségek, kulturális blokkok és egyének között egyaránt és mérhetően).
 

 

 

 

1 komment

Címkék: béke egység ökumenikus ökumenika megvalóstható

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturdiplomata.blog.hu/api/trackback/id/tr294355564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizony mondom · http://www.mindennapi.hu/blog/balavany-gyorgy/54 2012.07.16. 19:21:41

Hát ez az, aminek a kezdését már alig várom. Gratulálok! segítek mindenben, amiben csak tudok! csináljuk együtt!
süti beállítások módosítása