HTML

Intézet

Részletek: www.keki.co

kultúrdiplomata

Milton C. Cummings szerint a kultúrdiplomácia nem más, mint eszmék, információk, intézményrendszerek, hagyományok, hitrendszerek és más kultúrkörök értékeinek kölcsönös cseréje azzal a céllal, hogy megvalósulhasson egymás mind teljesebb megértése. Mindez nem lehetséges az értékcserében részt vevők kulturális önazonosságának megtartása nélkül, ám a folyamatok egy aktív szereplője sem hagyhat fel a szüntelen kapcsolatépítéssel és a társadalmi, ideológiai, illetve egyéb, közösségek közötti megbékélés fáradhatatlan munkálásával. A blogon megjelenő ötletek motorja az ökumenikus gondolkodásmód.

Friss topikok

  • bizony mondom: Hát ez az, aminek a kezdését már alig várom. Gratulálok! segítek mindenben, amiben csak tudok! csi... (2012.07.16. 19:21) Nyilvános vita

Koreai kivégzések = autokrata kultúra + Disney-kultúra

2012.07.25. 11:19 cultural diplomat

Az ifjú diktátor, Kim Dzsong-un csinos színésznő barátnője mellett köszöntötte a nagyapja tiszteletére és elitjének szórakoztatására megrendezett Disney-figurás ünnepséget Phenjanban. Az egész évet Kim Ir-szen emlékének szentelő állam komoly problémákkal néz szembe idén is. Az április óta nem szűnő, tartós szárazság milliók számára jelenti a biztos éhhalált a 90-es évek végén pusztító éhínséghez hasonlóan. A nemzetközi segélyek nagy részét felhasználó katonaság elzárja a megmenekülés lehetőségét számos lojális állampolgártól. A CalebMission nevű szervezet többször jelentést adott ki az elmúlt években az észak-koreai emberek közötti kannibalizmus megjelenéséről. Többen kénytelenek a hegyeken szedett füveket kényszerűen kiegészíteni emberhúsból készített táplálékkal.

 

Élen a keresztényüldözésben

Észak-Korea évek óta vezeti azokat a listákat, melyeket amerikai keresztények vezetnek a keresztényüldözésekről. A beszámolók szerint a kommunista országban megközelítőleg ötven-hetvenezren vannak bebörtönözve hitük miatt.A hívők bebörtönzésének legfontosabb oka a Kim család személyi kultuszára épülő sajátos vallás, mely a sztálinista eszméket ötvözi az ország elzárkózó militáns politikájával. A népi demokratikus állam jólétének és biztonságának alapja Kim Ir-szen néhai elnök, aki halála ellenére népével él, és segíti őket a helyes úton.

 

Tetten ért istenimádat

A bebörtönzött keresztények elfogatásának oka, hogy tetten érték őket, amint az egyetlen isten, Kim Ir-szen helyett más istent tiszteltek, vagy gyanúba keveredtek, hogy Bibliát olvastak. A házakban kötelezően kihelyezendő elnökök képei az istentisztelet alapja. A koreai családokat kényszerítik a képek előtti rendszeres tisztelgésre. A képek elhelyezése is szabályokhoz kötött: a ház legfontosabb falán kell őket elhelyezni, és a kép körül másik ikont nem lehet elhelyezni.A falról letekintő Kimek emlékeztetik az embereket arra, hogy az életük az isteneik előtt zajlanak. Az állami ideológia sulykolása szerint a dolgozó népnek kétféle természete van: a fizikális és a lelki természet. Az utóbbi a párt szolgálatáért van, teljes engedelmességgel tartozik a vezetőnek, és fölérendelt a fizikai természetnek.

 TaZo

Szólj hozzá!

Címkék: politika radikális

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturdiplomata.blog.hu/api/trackback/id/tr874676875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása