HTML

Intézet

Részletek: www.keki.co

kultúrdiplomata

Milton C. Cummings szerint a kultúrdiplomácia nem más, mint eszmék, információk, intézményrendszerek, hagyományok, hitrendszerek és más kultúrkörök értékeinek kölcsönös cseréje azzal a céllal, hogy megvalósulhasson egymás mind teljesebb megértése. Mindez nem lehetséges az értékcserében részt vevők kulturális önazonosságának megtartása nélkül, ám a folyamatok egy aktív szereplője sem hagyhat fel a szüntelen kapcsolatépítéssel és a társadalmi, ideológiai, illetve egyéb, közösségek közötti megbékélés fáradhatatlan munkálásával. A blogon megjelenő ötletek motorja az ökumenikus gondolkodásmód.

Friss topikok

  • bizony mondom: Hát ez az, aminek a kezdését már alig várom. Gratulálok! segítek mindenben, amiben csak tudok! csi... (2012.07.16. 19:21) Nyilvános vita

a tahó adventje

2018.12.06. 14:05 Illyés Szabolcs

betleheme.jpg

Van ez a tahó. Nem én mondtam, 2,6 millióan szavazták meg neki a címet a magyar jutyúbon, mert megérdemli. (Aki akarja, keressen rá a nevére, meg hogy "tahó".)

A tahó vicces, legalábbis ezt hiszi magáról. Ritkán akadok a tahóságaira, most a barátaim küldték el nekem, hogy mi a tahóság, ha már Mikulás van. A tahónak pl. vicces, hogy annak a személynek emléket állító installáció (ítélje mindenki maga, mennyire giccses vagy nem) válik "vicces"-virtuális terrorcselekmény helyszínévé, akit történetesen a legjobban tisztelek. Ezen a világon és remélem, azt követően is.

Tudod, tahó, második éve voltam napilapos újságíró, amikor hajnali 3-4 körül csengett a telefonom, autóba be, irány Makó. Akkor még nem voltak ilyen humoros autópályák arrafelé, és egy részeg/fáradt/barom román kamionos (éljen a 100!) úgy gondolta, kiegyenesíti a 43-as belterületi szakaszát, és belerongyolt egy családi házba. Történetesen egy olyan szobába, ahol egy kisgyermek aludt. Igen, így advent-tájban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyerek egy perccel azelőtt ment át a szüleihez, hogy megtörtént a baj. Lehet, hogy az a Lélek szólt neki, akit a szralak haverod alább aljaz? Ki tudja. Az biztos, hogy a télidőben AKÁRKI hálójába hajtó autó nekem pl. sosem lesz vicces.

De te már csak ilyen vagy. Gondolkodj el rajta, ha véletlen olvasod. Amikor én megírtam azt a szomorú cikket, te már közismert, kezdő tahó voltál. Mi ketten, pályakezdők.

Gondolkodnék én a helyedben máson is, ha már ekkora arcot növesztettél. Van, aki embert gyógyít, az gyógyító, van , aki gyereket tanít, van, aki boltban árul, van, aki zenét szerez vagy könyvet ír, munkadarabot flexel vagy telekkönyvet iktat. Mind hosszú éveken át tanulta a szakmáját, igyekszik hozzátenni a többség javához. És van, aki vicces. Pl. színpadra áll, vállalva a kudarcot, de előtte hetekig reszeli-ragasztja a sztendapalapot. Te fölkelsz reggel (jó korán, tisztelem, én is akkortájt keltem a "betlehemes" cikkemhez) és egy tahó vagy. És ennyit adsz. Azt hiszed, vicces, mert nevetnek. A fentiek többséges nem veled, rajtad. Nem tanultál semmit, nem fejlesztettél semmit, kirakod a fejed menő cuccod fölé és tahóskodsz.

Lelked rajta.

Csak hagyd ment ettől az adventemet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: advent tahó

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturdiplomata.blog.hu/api/trackback/id/tr5614444336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása